al 100 jaar vakmanschap

Wokschotel met biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g biefreepjes
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 el sherry
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el maïzena
  • 3 el oestersaus
  • 1 tl suiker
  • 200 g verse taugé
  • 3 el arachideolie
  • zout en zwarte peper

 

Voorbereiding

  1. Doe de biefreepjes in een niet metalen schaal, voeg sojasaus, sherry, maïzena en suiker toe en vermeng het geheel goed.
  2. Verhit 1 el olie in een wok, voeg de helft van het vleesmengsel toe en roerbak het 2-3 min boven hoog vuur totdat het bruin is. Zet terzijde en bak de andere helft. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Zet terzijde.
  3. Verwarm de resterende olie in de wok, voeg de broccoli toe en 6 el water.Roerbak 5 min, voeg paprika en knoflook toe en roerbak nogmaals 5 min tot de broccoli beetgaar is.
  4. Roer de oestersaus door de groenten, doe de biefreepjes terug in de wok en voeg de taugé toe. Schep boven hoog vuur 2 min om of tot het vlees gloeiend heet en de taugé iets zachter is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Lekker met witte rijst of stokbrood.

 

Eet smakelijk