Wokschotel met biefstuk
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g biefreepjes
- 150 g broccoli, in kleine roosjes
- 3 el sojasaus
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 2 el sherry
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 el maïzena
- 3 el oestersaus
- 1 tl suiker
- 200 g verse taugé
- 3 el arachideolie
- zout en zwarte peper
Voorbereiding
- Doe de biefreepjes in een niet metalen schaal, voeg sojasaus, sherry, maïzena en suiker toe en vermeng het geheel goed.
- Verhit 1 el olie in een wok, voeg de helft van het vleesmengsel toe en roerbak het 2-3 min boven hoog vuur totdat het bruin is. Zet terzijde en bak de andere helft. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Zet terzijde.
- Verwarm de resterende olie in de wok, voeg de broccoli toe en 6 el water.Roerbak 5 min, voeg paprika en knoflook toe en roerbak nogmaals 5 min tot de broccoli beetgaar is.
- Roer de oestersaus door de groenten, doe de biefreepjes terug in de wok en voeg de taugé toe. Schep boven hoog vuur 2 min om of tot het vlees gloeiend heet en de taugé iets zachter is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met witte rijst of stokbrood.
Eet smakelijk