Varkensvlees met ananas en lente-uitjes
Ingrediënten voor 4 pers
- 500 g varkensfilet of fricandeau
- 1 el vissaus
- ¼ middelgrote ananas
- 1 el limoensap
- 2 el olie
- 15 g verse korianderblaadjes
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 15 g verse muntblaadjes fijngehakt
- 5 lente-uitjes fijngehakt
Voorbereiding
- Snijd het vlees in dunne reepjes of vraag de slager dit te doen. Snijd de ananas in blokjes.
- Verhit 1 el olie in een wok of pan met dikke bodem. Fruit knoflook en lente-ui 1 min en haal ze uit de wok.
- Doe de rest van de olie in de wok en verhit tot zeer heet. Roerbak het vlees in porties in 3 min goudbruin. Doe al het vlees in de wok, voeg knoflook, lente-ui,ananas,vissaus en limoensaus toe. Meng goed. Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en bestrooi het met de koriander en de munt. Serveer direct.
Lekker met witte rijst.
Eet smakelijk