al 100 jaar vakmanschap

Varkensvlees met ananas en lente-uitjes

Ingrediënten voor 4 pers

  • 500 g varkensfilet of fricandeau
  • 1 el vissaus
  • ¼ middelgrote ananas
  • 1 el limoensap
  • 2 el olie
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 15 g verse muntblaadjes fijngehakt
  • 5 lente-uitjes fijngehakt

 

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees in dunne reepjes of vraag de slager dit te doen. Snijd de ananas in blokjes.
  2.  Verhit 1 el olie in een wok of pan met dikke bodem. Fruit knoflook en lente-ui 1 min en haal ze uit de wok.
  3. Doe de rest van de olie in de wok en verhit tot zeer heet. Roerbak het vlees in porties in 3 min goudbruin. Doe al het vlees in de wok, voeg knoflook, lente-ui,ananas,vissaus en limoensaus toe. Meng goed. Doe het gerecht in een voorverwarmde schaal en bestrooi het met de koriander en de munt. Serveer direct.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk