al 100 jaar vakmanschap

Varkensfilet met limoen en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g varkensfilet
  • 6 bosuitjes,het wit en het groen apart,
    in de lengte gehalveerd, in stukjes van 2 cm
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl witte peperkorrels
  • ½ tl zout
  • 1 groene paprika,zaadlijsten verwijderd,
    in dunne reepjes
  • ½ tl suiker
  • Sap en geraspte schil van 2 limoenen
  • 4 el cashewnoten, grof gehakt
  • 4 el arachideolie
  • flinke snuf zout
  • 2 tl fijngesneden verse gember
  • 2 el kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 tl thaise vissaus

 

  1. Snijd het vlees in dunne plakken en sla ze iets plat, of vraag dat aan de slager. Stamp in een vijzel het korianderzaad, de peperkorrels, het zout, de suiker en het limoenraspsel door elkaar. Bestrijk de lapjes vlees aan beide kanten met dit mengsel en druk het goed aan. Laat het vlees 20 min rusten.
  2. Verhit een wok op hoog vuur en doe er dan 2 el olie in. Roerbak het vlees 2-3 min, tot het niet meer roze is. Schep het vlees samen met het braadvocht uit de wok op een bord. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
  3. Verhit de wok op halfhoog vuur en doe er dan de rest van de olie in. Roerbak de gember en de knoflook een paar seconden. Voeg het wit van de bosuitjes en de paprika toe, roerbak 2 min. Doe de cashewnoten en het zout erbij en roerbak nog 1 min.
  4. Draai het vuur hoog en doe het vlees en het braadvocht terug in de pan. Voeg de bouillon, het limoensap, de vissaus en het groen van de bosuitjes toe. Warm alles al omscheppend nog 1 min door. Serveer meteen.

 

Lekker met witte rijst of gebakken krieltjes.

Eet smakelijk!