al 100 jaar vakmanschap

Stevige Runderstoofpot

 

 

Ingrediënten 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 4 el verse oregano, fijngehakt1el boter
  • 1 el suiker
  • 250 g verse zilveruitjes,gepeld en gehalveerd
  • 1 sinaasappel
  • 600 g runderstooflappen,in blokjes van 4 cm
  • 50 g gedroogde porcini of andere gedroogde paddestoelen
  • 300 ml runderboullon
  • 4 el warm water
  • 150 ml rode wijn
  • 250 g verse pruimtomaten

Bereidingswijze:

1 Verwarm de oven voor op 180 graden .Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.Verwijder ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.

2 Doe de blokjes vlees in de koekenpan en bak ze al roerend in ongeveer 5 minuten rondom bruin.

3 Doe de uien bij het vlees terug in de pan en voeg de bouillon,wijn,oregano en suiker al roerend toe. Doe het gerecht over in een ovenschotel.

4 Schil de sinaasappel en snijd de schil in reepjes.Snijd de sinaasappel in schijven.Voeg de schijven en de schilletjes aan de ovenschotel toe en laat 1 ½ uur in de oven stoven.

5 Week de paddestoelen 30 minuten in een kommetje warm water.

6 Schil en halveer de tomaten.Voeg tomaten, paddestoelen en het weekwater aan de ovenschotel toe.

Laat nog 20 minuten in de oven staan tot het vlees zacht is en het vocht is ingedikt.

Lekker met gekookte rijst of gekookte aardappels.


Eet smakelijk.