Schnitzel met parmaham, gongorzala en groene asperges
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 4 varkensschnitzels (100 g per stuk) ongepaneerd en platgeslagen
- 100 g gorgonzola
- 12 verse blaadjes salie
- 8 plakken parmaham
- 500 g groene asperges,schoongemaakt
- 2 el olijfolie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Leg op iedere schnitzel 25 g gorgonzola en vouw er een buideltje van. Leg op elk buideltje 3 blaadjes salie. Wikkel elk buideltje in twee plakken parmaham en bind ze vast met keukentouw of zet ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de helft van de oliein een grote ovenvaste koekenpan en schroei hierin de buideltjes 1-2 minuten aan beide kanten dicht.
- Haal intussen de asperges door de rest van de olie en leg ze om de buideltjes in de pan. Schuif de pan in de oven en braad de buideltjes 8-10 minuten. Verwijder het touw of de cocktailprikkers en verdeel de buideltjes en asperges over warme borden.
Lekker met romige aardappelpuree.
Eet smakelijk