al 100 jaar vakmanschap

Rundstoof met zoete aardappelen

Ingrediënten voor 4-6 pers

 1 kg sukadelappen
60 ml olijfolie
½ tl gemalen gember
2tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
1 ui fijngesnipperd
2 el gehakte bladpeterselie
2 el gehakte korianderblaadjes
2 tomaten
500 g oranje zoete aardappelen

 

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees in stukken van 2½ cm. Verhit de helft van de olie en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Voeg zo nodig meer olie toe. Schep het vlees in een schaal en zet het apart.
  2. Doe de rest van de olie en de ui in de pan en fruit de ui 10 min op laag vuur. Bak de cayennepeper,komijn,kurkuma,gember en de paprikapoeder enkele seconden mee en voeg 1 tl zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Doe het vlees weer in de pan. Voeg de peterselie,koriander en 2,5 dl water toe. Dek de pan af en stoof alles 1½ uur op laag vuur, tot het vlees bijna zacht is.
  3. Ontvel de tomaten, snijd ze in plakken.Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 2 cm en zet ze tot gebruik in koud water om verkleuring te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180℃ (gasstand 4).
  4. Doe het vlees en de saus in een vuurvaste schaal. Giet de aardappelen af en verdeel ze over het vlees. Verdeel daar de plakken tomaat weer over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 40 min in de oven. Verwijder de folie, zet de oven op 220℃ (gasstand 7) en zet de schaal boven in de oven. Bak het gerecht tot de aardappelen en tomaten bruine vlekjes beginnen te krijgen en zacht zijn. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de schaal.

Lekker met knapperig brood en een frisse salade.

 

Eet smakelijk