Runderwok met paprika en ananas
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g biefreepjes
- 1 el sesamolie
- 3 el aardappelmeel
- 200 g rode en groene paprika,
- 6 el & 8 el arachideolie
- zonder zaadjes en kleingesneden
- 1 el suiker
- 200 g ananasstukjes, uit blik, uitgelekt
- 4 el rijstazijn
- 100 g lente-uitjes,in ringetjes gesneden
- zout en peper naar smaak
- 3 el bouillon van een blokje
- 5 dl plantaardige olie
Bereiding
- Meng 2 el aardappelmeel met 3 el water en 6 el arachideolie.Voeg de biefreepjes toe, meng alles door elkaar en laat het 15 min marineren.
- Meng 1 el aardappelmeel met 6 el water, sesamolie, suiker, rijstazijn, zout en peper. Zet dit apart. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de biefreepjes 1 min.
Haal ze uit de wok en houd ze warm. - Doe de paprika en ananas in de wok en bak ze 1 min. Haal ze met een schuimspaan uit de wok en houd ze warm. Giet de olie af.
Verhit de resterende 8 el arachideolie in de wok en roerbak de lente-uitjes, de paprika’s en de ananas in de wok 1 min op hoog vuur. - Doe de biefreepjes terug in de wok en roerbak het gerecht 2-3 min. Voeg wat bouillon toe. Bind de saus met het bloemmengsel. Roer het gerecht tot het geheel warm en ingedikt is.
Lekker met witte rijst.
Eet smakelijk