al 100 jaar vakmanschap

Romige herfststamppot met friséesla

Ingrediënten voor 4 pers

  •  1 kg aardappelen
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • Zout en peper
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 100 gr boter
  • 2-2½ dl crème fraîche
  • 300 gr kleine merguez worstjes
  • 125 gr ontbijtspek of verse worst
  • 1 grote krop friséesla
  • extra nodig niet te diepe ovenschaal, ingevet

 

Voorbereiding

1 Aardappelen schoon borstelen en in ruim kokend water met zout in ±25 min gaar koken. Afgieten, iets laten afkoelen en schil verwijderen. Aardappelen door pureeknijper duwen of fijnstampen.75 gr boter en de crème fraîche in gedeelten door de aardappelpuree roeren. Naar smaak peper toevoegen.

2 Oven voorverwarmen op 225℃.Het spek in dunne reepjes snijden en in een droge koekenpan in 5-10 min krokant bakken. Van de frisèe buitenste donkere bladeren verwijderen en de frisèe in heel dunne reepjes snijden. Spek,frisèe,bieslook en 50 gr kaas door de aardappelpuree roeren. Mengsel in ovenschaal scheppen, 50 gr kaas erover strooien en het gerecht in het midden van de oven 10-20 min gratineren. Intussen de worstjesin 25 gr boter in ± 20 min krokant en gaar bakken. De worstjes bij de stamppot serveren

Eet smakelijk