Pittig varkensstoofpotje
Ingrediënten voor 4 pers
- 600 gr varkens stoofvlees
- 200 ml kippenbouillon(blokje)
- 2 flinke uien
- 4 tl tomatenpuree
- 2 rode en 2 groene paprika ‘s
- 6 el chilisaus
- 200 gr sjalotten
- 2 tl paprikapoeder
- 1 ananas van ong. 500 gr
- 1 tl tabasco
- 250 gr champignons
- 100 ml rijstwijn of sherry
- 3 el sojaolie
Voorbereiding
- Snijd het vlees in blokjes van 1½ cm.Schil de uien en hak ze grof. Maak de paprika ‘s schoon, snijd ze eerst in vieren en vervolgens in reepjes. Schil de sjalotten.
- Schil de ananas, snijd hem in vieren, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de champignons schoon
- Verhit de olie en braad daarin de vleesblokjes aan. Voeg de uien en de paprika ‘s eraan toe en bak ze mee.
- Voeg dan achtereenvolgens de champignons, de sjalotten en de ananas toe. Blus het geheel met de bouillon en roer de tomatenpuree erdoor.
Kruid de saus met chilisaus,paprikapoeder en tabasco. - Laat het geheel op een laag pitje afgedekt nog ongeveer ¾ uur sudderen en roer geregeld om. Breng het gerecht ten slotte op smaak met de rijstwijn of sherry.
Lekker met witte rijst.
Eet smakelijk