Oosterse Rundvlees reepjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g biefreepjes
- 2 el plantaardige olie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 gele en 1 rode paprika
- 1 kleine rode peper zonder
- zonder zaadjes en in dunne repen
- zaadjes en fijngesneden
- 1 courgette, in reepjes gesneden
- 1 el donkere sojasaus
- 150 g peultjes, in stukjes gesneden
- zwarte peper
- 3 el oestersaus
- 2 tl maizena
- 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 el witte-wijnazijn
Bereiding
- Vermeng de biefstukreepjes, knoflook, rode peper, sojasaus en kruiden in een schaal. Meng in een andere schaal de maizena met 1 el water tot een glad geheel en roer de azijn erdoor.
- Verwarm de olie in een wok of een grote koekenpan tot zeer heet. Voeg de biefstukreepjes met de marinade toe en roerbak 4 min tot het vlees aan alle kanten is dichtgeschroeid. Schep voortdurend om.
- Voeg de paprika’s toe en roerbak 2 min. Voeg de courgette en peultjes toe en roerbak 3 minuten. Zet het vuur lager en voeg het maïzenamengsel en de oestersaus toe. Roer om alle ingrediënten goed te vermengen en bak 2 min tot het vlees en de groenten goed gaar zijn. Bestrooi met de lente-uitjes.
Lekker met witte rijst of eiermie.
Eet smakelijk