al 100 jaar vakmanschap

Hete speklapjes

Ingrediënten voor 4 pers

750 gr speklapjes
5 dl water
1 el arachide-olie
2 tl hoisinsaus
2 tl fijngehakte knoflook
3 tl suiker
60 ml droge sherry
1 el donkere sojasaus
1 el sambal oelek

 

Voorbereiding

  1. Zet het vlees onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 min sudderen en giet het af.
  2. Doe de overige ingrediënten behalve de arachide-olie met de speklapjes in een wok of pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 min sudderen. Giet af en bewaar 3 dl  kookvocht. Verhit de arachide-olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
  3. Voeg de achtergehouden 3 dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
  4. Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en serveer.

Lekker met witte rijst en komkommer

Eet smakelijk