Hamspiesjes met Mango
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 dikke plakken ham
- 1 blikje mango op siroop
- 16 bladen laurier
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl azijn
- 1 kruidnagel
- versgemalen peper
- zout
- Snijd de ham in blokjes en de vruchten in parten(zie foto), bewaar iets van de siroop.
- Gebruik voor ieder spiesje twee pennen en rijg aan beide tegelijk: een blad laurier, een blokje ham, een stukje mango, een blad laurier, een blokje ham, een stukje mango, een blad laurier, eindig met een blokje ham.
- Bereid in een kom een mengsel van de honing, twee eetlepels van de mangosiroop, de azijn en de verbrokkelde kruidnagel. Meng goed doorelkaar.
- Leg de spiesjes op een middelhete barbecue of onder een middelhete grill.Bestrijk ze onder het grilleren met het mengsel, doe dit met een kwastje. Doe dit een flink aantal keren; het is de bedoeling dat ham en mango mooi karamelliseren. Keer de spiesjes regelmatig en reken in totaal 10 minuten voor het grillen.
Lekker met stokbrood en een salade of met witte rijst.
Eet smakelijk.