al 100 jaar vakmanschap

Gehakt met groene asperges

Ingrediënten voor 4 pers

  • 200 gr groene asperges          
  • 1 rode peper
  • 2 el olie                       
  • 4 tl oestersaus
  • 2 tenen knoflook geperst         
  • 3 tl vissaus
  • 500 gr halfom gehakt            
  • 1 tl suiker
  • 3 el fijngehakte knoflookbieslook

Voorbereiding

  1. Was de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze in een vuurvaste kom en bedek ze met kokend water. Laat ze 10 min weken en giet ze af. Verwijder de zaden uit de peper en snijd hem in dunne ringetjes.
  2. Zet een wok op hoog vuur. Als de wok erg heet is, de olie toevoegen en de wok ronddraaien zodat de wanden ook met olie bedekt zijn. Bak al roerend knoflook, gehakt en pepers tot het gehakt bruin is. Voeg dan de  asperges toe en schep goed door.
  3. Voeg knoflookbieslook, oestersaus, vissaus en suiker toe en schep ze goed door het gehaktmengsel. Serveer direct.

Lekker met witte rijst of gebakken krieltjes.

Eet smakelijk.