al 100 jaar vakmanschap

Gehakt-kaasrol

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 dikke sneden witbrood zonder korsten
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 60 ml melk
  • 2 eieren,losgeklopt
  • bloem,om te bestuiven
  • zout en peper
  • 650 g rundergehakt
  • 225 g mozzarella in dunne plakken
  • 1 ui,fijngesneden
  • 30 g gesmolten boter
  • 2 tl mosterdpoeder
  • bakpapier

 

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukjes, doe het in een grote kom met de melk en laat het 5 minuten weken. Knijp het brood uit en giet de melk af.
  2. Bestuif intussen een vel bakpapier met bloem. Doe het gehakt,de ui,het mosterdpoeder,de peterselie en de eieren in de kom bij het brood. Breng op smaak met zout en peper en meng grondig. Schep het mengsel op het bakpapier en vorm het tot een mooie rechthoek van 20 bij 25 cm. Leg er een tweede vel bakpapier op en zet het geheel 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180˚C.Haal het gehaktmengsel uit de koelkast en verwijder het bovenste vel bakpapier. Beleg de bovenkant met de plakken mozzarella en rol de rechthoek vanaf de korte kant met behulp van het bakpapier op.
  4. Leg de rol met de naad omlaag voorzichtig in een ondiepe ovenschaal of bakvorm en bestrijk hem met de gesmolten boter.Bak de gehakt-kaasrol ongeveer 60 min in de oven,of tot hij gaar en goudbruin is. Serveer meteen.

 

Lekker met tomatensaus en een neutrale pasta.

 

Eet smakelijk