al 100 jaar vakmanschap

Gegrilde Kalfskoteletten met paddenstoelensaus

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 kalfskoteletten 2 cm dik
  • olijfolie met knoflook of paprikasmaak
  •  zout en peper
  • 300 ml madera
  • 60 gr boter
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 500 gr gemengde bospaddenstoelen, geborsteld en de grote in plakjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper

 

Voorbereiding

  1. Kook voor de paddenstoelensaus de madera in een kleine pan op  hoog vuur tot de helft in en zet opzij. Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur.  Voeg de sjalotten toe en fruit ze 2-3 min, tot ze zacht, maar niet bruin zijn.
  2. Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze tot hun vocht vrijkomt. Schenk de bouillon er al roerend bij. Zet het vuur laag en laat het geheel pruttelen tot de bouillon tot de helft is ingekookt. Roer de ingekookte madera erdoor en laat het mengsel pruttelen tot er ongeveer 6 eetlepels vocht over zijn. Rasp er wat verse nootmuskaat over en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm intussen de grill voor op hoge stand. Bestrijk de koteletten aan beide kanten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op het rooster en gril ze aan beide kanten 3-4 min. Doe ze op voorverwarmde borden en schep de paddenstoelensaus ernaast.

Lekker met gebakken krieltjes of aardappelpuree.

Eet smakelijk