al 100 jaar vakmanschap

Feestelijke mini kalfsrollades

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 8 kleine kalfsschnitzels
  • 125 g fijn braadworstvlees
  • 30 g cantharellen(uit een pot)
  • 100 ml port
  • zout en peper
  • 4 el geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 bouquet garni
  • 125 ml vleesbouillon

Voorbereiding

  1. Doe het braadvlees in een schaal. Hak de cantharellen en roer ze met wat vloeistof uit de pot door het vlees. Voeg de port toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  2. Klop en kruid de schnitzels. Bestrijk ze dun met de braadworstvulling en rol ze op. Steek vast met houten prikkers.
  3. Verhit de geklaarde boter in een braadpan en bak de rolletjes aan alle kanten goed aan. Pel de ui en snijd in blokjes. Doe in de pan en stoof mee.
  4. Stuif de bloem erover en blus af met de wijn. Voeg het bouquet garni toe en laat alles afgedekt ongeveer 35 min stoven. Voeg af en toe wat vleesbouillon toe. Verwijder voor het serveren het bouquet garni.

Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade

Fijne feestdagen en eet smakelijk.