al 100 jaar vakmanschap

Entrecote met peterselieboter

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 entrecote’s van ca 175 g 2 cm dik op kamertemperatuur
  • zout en peper

Peterselieboter

  • 100 g zachte boter
  • 3 el fijngesneden verse bladpeterselie
  • scheutje citroensap
  • zout
  • cayennepeper

Voorbereiding

  1. Voor de peterselieboter: klop de boter in een kom glad. Voeg de peterselie en het citroensap toe met zout en cayennepeper naar smaak en klop alles tot een homogeen mengsel. Schep de boter op een stuk vetvrij papier en rol hem op tot een ‘worstje’van ongeveer 2,5 cm dik. Leg het 2 uur in de koelkast tot het stevig is. U kunt het een maand in de vriezer bewaren.
  2. Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak het vlees in 1 minuut aan elke kant bruin. Zet het vuur lager, breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het nog eens 2-3 minuten als u van rood vlees houdt, 4-5 minuten voor medium en 6-8 minuten als u de voorkeur geeft aan goed doorbakken.|
  3. Doe het vlees over op voorverwarmde borden en schep er wat jus uit de pan over. Snijd de peterselieboter in 12 dunne plakjes en leg op elk stuk vlees drie plakjes. Serveer direct.

 

Lekker met frites en salade.

 

Eet smakelijk.