al 100 jaar vakmanschap

Biefreepjes op z ‘n Koreaans

Ingrdiënten voor 4 personen

  • 600 gr biefreepjes
  • 3 cm verse geschilde gemberwortel,
  • 3 lenteuitjes, heel fijn gesneden in stukjes gehakt
  • plantaardige olie om te bakken
  • 2 el suiker
  • Lenteuitjes om te garneren

Voor de marinade

  • 4 el donkere sojasaus
  • 4 el lichte sojasaus
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt

Voorbereiding

  1. Verwarm voor de marinade de koekenpan, voeg de sesamzaadjes  toe en bak deze zonder vet 5 min of tot ze goudbruin zijn, waarbij u voortdurend roert. Maak de zaadjes fijn in een vijzel, Voeg knoflook, gember, suiker, lichte en donkere sojasaus en olie toe aan de sesamzaadjes en vermaal in de vijzel tot een papje.
  2. Doe het vlees, de lenteuitjes en de marinade in een niet-metalen schaal en schep het geheel goed om zodat alles met de marinade bedekt is. Dek de schaal af, zet in de koelkast en laat 4 uur intrekken.
  3. Giet een beetje olie in een grote koekenpan met dikke bodem en verhit de olie tot deze heet is. Voeg het gemarineerde vlees toe in één laag (het vlees moet wellicht in verschillende delen worden gebakken) en bak het in 1-2 min bruin. Schep het vlees één keer om.
  4. Garneer met de lenteuitjes.

Lekker met witte rijst en chilisaus.

Eet smakelijk