al 100 jaar vakmanschap

Biefstuk met funghi porcini

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 50g funghi porcini,gedroogd
  • 60 ml rode wijn
  • 60 ml olijfolie
  • 250 ml bruine bouillon
  • 4 biefstukken van 200g
  • 2 el peterselie,fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 el peterselie,fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper

voor garnering
350 g shii-take en kleine champignons, door elkaar
zout en peper

 

  1. Week de funghi porcini 20 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken, snijd ze in kleine stukjes en zet ze apart.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de biefstukken naar wens. Haal ze uit de pan en houdt ze warm. Bak de ui en de knoflook een paar minuten, voeg dan de shi-take, champignons en de funghi porcini toe en bak alles op een hoog vuur totdat de paddestoelen zacht zijn.
  3. Voeg de wijn en bouillon toe,breng het aan de kook en laat het 10 min doorkoken. Haal de pan van het vuur af, voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Dien de biefstukken op met de paddensoelen en strooi er de Peterselie voor de garnering over.

Lekker met plakken basilicum-knoflook polenta of aardappelpuree met knoflook

 

Eet smakelijk