al 100 jaar vakmanschap

Runderwok met paprika en ananas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g biefreepjes
  • 1 el sesamolie
  • 3 el aardappelmeel
  • 200 g rode en groene paprika,
  • 6 el & 8 el arachideolie
  • zonder zaadjes en kleingesneden
  • 1 el suiker
  • 200 g ananasstukjes, uit blik, uitgelekt
  • 4 el rijstazijn
  • 100 g lente-uitjes,in ringetjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 3 el bouillon van een blokje
  • 5 dl plantaardige olie

 

Bereiding

  1. Meng 2 el aardappelmeel met 3 el water en 6 el arachideolie.Voeg de biefreepjes toe, meng alles door elkaar en laat het 15 min marineren.
  2. Meng 1 el aardappelmeel met 6 el water, sesamolie, suiker, rijstazijn, zout en peper. Zet dit apart. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de biefreepjes 1 min.
    Haal ze uit de wok en houd ze warm.
  3. Doe de paprika en ananas in de wok en bak ze 1 min. Haal ze met een schuimspaan uit de wok en houd ze warm. Giet de olie af.
    Verhit de resterende 8 el arachideolie in de wok en roerbak de lente-uitjes, de paprika’s en de ananas in de wok 1 min op hoog vuur.
  4. Doe de biefreepjes terug in de wok en roerbak het gerecht 2-3 min. Voeg wat bouillon toe. Bind de saus met het bloemmengsel. Roer het gerecht tot het geheel warm en ingedikt is.

 

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk