al 100 jaar vakmanschap

Zoete Lamskarbonade-curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Lamskarbonaden, circa 750 g
  • ½ tl gemalen gember
  • 2 el olie 5 dl water
  • 1 grote ui, fijngesnipperd zout en peper
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • 150 g tutti frutti
  • 1 ½ tl madras kerriepoeder 1 tl bruine suiker
  • ½ kaneelstokje

 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem. Fruit de ui en de knoflook op een gemiddeld vuur totdat ze goudkleurig zijn, haal ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Zet dan het vuur hoger en bak de karbonaden aan beide kanten aan. Doe er twee per keer. Leg het vlees op een bord en haal bijna al het vet uit de pan. Doe vervolgens het kerriepoeder en de gember in de hete pan en rooster ze totdat de smaken vrijkomen. Roer het water erdoor en kruid het mengsel met zout en peper
  3. Doe het vlees, ui en knoflook terug in de pan, doe een deksel op de pan en laat alles een ½ uur zachtjes pruttelen. Voeg dan de tutti frutti, de bruine suiker en het kaneelstokje toe en laat het vlees nog eens 1 uur zachtjes pruttelen tot het zacht en gaar is. Voeg tijdens het koken wat extra water toe,mocht dit nodig zijn.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk