al 100 jaar vakmanschap

Wokschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 ml droge sherry
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 tenen knoflook,zeer fijn gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 1 el fijngesneden verse gemberwortel
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 wortels,in dunne plakjes
  • 1 tl sesamolie
  • 4 bosuitjes,in dunne ringen
  • 1 el maïzena
  •  200 g broccoliroosjes
  • 600 g rundergehakt
  • 1 rode paprika,zaadlijsten verwijderd,in dunne repen
  • 3 el arachideolie
  • 200 g babymaïs,overdwars gehalveerd

 

  1. Doe de helft van de sherry,de knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom. Voeg het gehakt toe, schep het geheel goed om zodat het gehakt rondom is bedekt met de marinade, en dek de kom af met aluminiumfolie. Zet de kom 1 uur in de koelkast.
  2. Ver hit een wok op matig vuur,voeg de arachideolie toe en draai de pan rond om de olie gelijkmatig te verdelen. Neem het gehakt uit de kom en doe het in de wok. Roerbak het met een houten lepel tot het rul en bruin is.
  3.  Roer de rest van de sherry, de hoisinsaus, oestersaus en rijstazijn erdoor.
  4. Kook het nog 1 minuut onder voortdurend roeren.
  5. Voeg de wortels, bosuitjes, broccoli, paprika en babymaïs toe en roerbak nog 5-6 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.  Serveer het gerecht meteen.

Lekker met petit pains

Eet smakelijk