al 100 jaar vakmanschap

Varkensvlees in zoete ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g varkensvlees in blokjes
  • zout en peper
  • 3 el arachideolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 3 el ketjap manis
  • 2½ dl kokosmelk
  • 2 tl limoensap

 

  1. Meng het vlees met zout, peper en olie. Verhit een wok of pan met dikke bodem. Bak het vlees in porties op een matig vuur bruin. Haal het vlees uit de wok.
  2. Fruit de ui, knoflook, gember en de pepers 10 min in de achtergebleven olie tot de ui zacht en goudbruin is.Roer af en toe.
  3. Voeg het vlees, de ketjap en de kokosmelk toe. Laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen. Roer af en toe. Roer het limoensap erdoor en serveer.

Lekker met witte rijst en zoetzure komkommerschijfjes

 

Eet smakelijk