al 100 jaar vakmanschap

Varkenshaasje met ananassalsa

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes(à 300-350 g)
  • 3 el Dijon-mosterd
  • Zout en peper
  • Boter

 

  • Voor de salsa
  • ¼ ananas
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • Klein bosje koriander
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • zout en peper

 

  1. Smeer de varkenshaasjes royaal in met mosterd.Bestrooi met peper. Laat even intrekken.
  2. Salsa: schil intussen de ananas,verwijder de harde kern en snij in minuscule blokjes.Hak de rode peper heel fijn (naar smaak met of zonder zaadjes),pers de knoflookteen uit en hak de koriander fijn. Doe alles in een kom,samen met de olijfolie en limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de varkenshaasjes met zout.Smelt een flinke klont boter in een braadpan en laat uitbruisen.Bak het vlees al omdraaiend 2 minuten op vrijhoog vuur aan. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur nog 8 minuten verder bakken tot rosé. Haal het vlees uit de pan,wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  4. Snij het vlees in dikke schuine plakken en verdeel over 4 borden.

Schep de ananassalsa ernaast.

Lekker met gebakken krieltjes en een simpele rucola salade.

 

Eet Smakelijk