al 100 jaar vakmanschap

Varkenshaas met mozzarella en pesto in een wrap van parmaham

Bereidingswijze:

 

 • 450 gr varkenshaas
 • 2 el kant-en-klare pesto
 • 120 gr buffelmozzarella,grof gehakt
 • 5 plakken parmaham
 • 650 gr spinazie,gewassen,harde steeltjes verwijderd
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper;
 • 1 el olijfolie extra vierge

 

Ingrediƫnten

   1. Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd het vlees overlangs net niet doormidden.Klap het vlees open,leg het plat neer en bestrooi het royaal met de peper.Sla de peper een beetje in het vlees met de achterkant van een lepel.
   2. Bestrijk het vlees met de pesto en strooi de mozzarella in het midden. Strooi er een snufje zout over.Leg de plakken parmaham op het werkblad (de plakken moeten elkaar iets overlappen).Sluit de varkenshaas weer (zorg dat de vulling helemaal ingesloten wordt) en rol het vlees vervolgens in de parmaham.Bind het pakketje losjes vast met keukentouw( om de 2,5 cm een touwtje). Leg het vlees in een braadslee met de vouw naar beneden.
   3. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en braad het vlees 15 minuten de oven. Haal daarna de folie eraf en braad het vlees nog eens 25-30 minuten, of tot het gaar is en de parmaham een krokant jasje vormt.Schuif de braadslee uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten op een warme plek.
   4. Bereid intussen de spinazie.Verhit een grote zware pan en voeg steeds een handvol spinazie toe (wacht tot de vorige handvol geslonken is). Voeg peper en zout naar smaak toe.Verhit de spinazie nog 1 minuut,laat hem in een vergiet glijden en druk voorzichtig het overtollige vocht eruit.
   5. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uitgelekte spinazie toe. Roer even door tot de spinazie warm is.Snijd het vlees in plakken en verdeel die over warme borden. Schep de spinazie ernaast. Lepel de jus erover.Lekker met gekookte krieltjes.

Eet smakelijk.