al 100 jaar vakmanschap

Varkens-mosterdgebraad

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg varkensnek
  • 1el mosterd
  • zout
  • peper
  • 1/2 tl rozenpaprika
  • 100 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 125 ml vleesbouillon
  • 2 el zure room
  • 2 el crèmefraîche
  • 2 el bloem

 

Bereidingswijze:

  1. Bestrijk het vlees met mosterd,bestrooi met zout,peper en rozenpaprika. Snijd het spek in blokjes en bak in een braadpan uit. Pel en hak de uien. Bak ze even goed met de varkensnek in het spekvet bij de spekblokjes.
  2. Voeg geleidelijk de vleesbouillon toe en laat het gebraad op laag tot middelhoog vuur ongeveer 2 uur 30 minuren stoven. Haal het vlees aan het eind van de gaartijd uit de pan en houd het warm. Roer de zure room en de crème fraîche met de bloem glad en bind de saus ermee.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Eet smakelijk.