al 100 jaar vakmanschap

Vakensfilet met mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 varkensfilets van ca.180g
  •  1/1/2 dl room
  • 4 sjalotten
  •  ½ el vers citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje bonenkruid of rozemarijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  •   zout en versgemalen peper
  • 2 el mosterd

 

  1. Pel de sjalotten en het knoflookteentje en hak ze fijn. Rits de bonenkruidblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Zet de oven op 150˚c.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de varkensfilets 5 min aan elke kant goudbruin. Schik ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  3. Doe de mosterd in een kom en roer er de room en het citroensap bij. Doe de sjalotten, de koflook en het bonenkruid in de koekenpan en fruit ze enkele min in het braadvet van het vlees. Voeg er het mengsel van mosterd en room aan toe en kook al roerend gedurende 5 min.
  4. Giet de saus over de varkensfilets en dien op.

Lekker met gebakken krieltjes en sla.

 

Eet smakelijk.