al 100 jaar vakmanschap

Thaise rundvleessalade

Herkomst Thailand
Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g biefstukreepjes naturel
  • 2 el olie
  • 1 kleine rode paprika, in smalle reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • Zwarte versgemalen peper naar smaak
  • 1 el verse munt, gehakt
  • ½ bosje waterkers
  • ½ kop verse koriander, gehakt
  • 50 g taugé
  • 1 krop bindsla

Dressing

  • 1 el sojasaus
    2 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl geraspte gemberworte
  • l 1 tl suiker

Bereidingswijze:

1 Bestrooi het vlees met peper en druppel er wat olie over, meng het door elkaar.Verhit de rest van de olie in een zware pan en schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Leg de reepjes op een schaal.

2 Voeg waterkers ,taugé,paprika,lente-ui,munt en koriander aan het vlees toe en meng goed.

3 Was en droog de bladeren van de bindsla. Leg ze op een grote schaal of 4 borden.Schep het vleesmengsel over de sla .

4 Doe alle ingrediënten voor de dressing in een glazen potje met schroefdeksel. Schud 2 minuten en giet de dressing vlak voor het serveren over het vlees.

Lekker met wat stevig brood.

Eet Smakelijk.