al 100 jaar vakmanschap

Stoofschotel met rundvlees

  • 900 gr stoofrundvlees
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 5 sjalotjes, in vieren
  • zout en zwarte peper
  • 5 grote tenen knoflook, in vieren
  • kruidenbundeltje van enkele takjes tijm,
  • 2 grote wortels, in plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 reepje citroenschil
  • 4 el olijfolie
  • 500 ml volle rode wijn
  • 1 laurierblad,
  • 1 takje rozemarijn,  samengebonden met een stukje touw
  • 300 ml runderbouillon
  • 3 el parelgerst

Voorbereiding

  1. Doe de sjalotjes, knoflook, wortels en bleekselderij in een braadpan, giet er 2 el olie over en vermeng de ingrediënten goed. Bak 15 min of tot de groenten gekleurd zijn. Schep regelmatig om.
  2. Verwarm de resterende olie in een grote pan met dikke bodem. Snij het vlees in blokjes, bak het in 3 delen tot het bruin is. Doe al het vlees weer in de pan. Voeg de groenten, het kruidenbundeltje, wijn, bouillon, parelgerst en peperkorrels toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat het geheel gedeeltelijk afgedekt 2½ uur sudderen, totdat het vlees zacht is. Controleer het vlees af en toe en voeg een klein beetje bouillon toe als de stoofpot droog dreigt te koken. Verwijder voor het opdienen het kruidenbundeltje.

Lekker met aardappelpuree met wat verse fijngehakte peterselie erdoor

Eet smakelijk!