al 100 jaar vakmanschap

Stoofpotje van varkensvlees en groenten

Ingrediënten voor 4 pers

700 g varkensschouder
¼ tl versgemalen peper
200 g uien
½ tl komijn
1 tl paprikapoeder mild
1 tl zout
100 g sperziebonen
150 g courgettes
2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
250 g tomaten
1 el gehakte peterselie
2 dl droge witte wijn
100 g rijst met lange korrel
4 el olijfolie
¾ l kalfsfond
1 uitgeperst knoflookteentje

 

Voorbereiding

  1. Het vlees in ca. 3 cm dikke blokjes snijden. De uien schillen en heel fijn snipperen. De bonen schoonmaken en in stukken breken. De courgettes wassen en in schijfjes snijden. De paprika’s wassen en de kroontjes, zaadjes en vliesjes zorgvuldig verwijderen, het vruchtvlees in gelijkmatige ringen snijden. De tomaten wassen en in schijfjes snijden.
  2. In een braadpan de olie flink verhitten,de blokjes vlees toevoegen en aan alle kanten bruin aanbakken. De uien en de knoflook toevoegen en kort laten meefruiten. De wijn erbij gieten en 20 min laten stoven.
  3. De blokjes vlees in een grote ovenschaal met deksel doen en na elkaar de bonen, courgettes en paprika’s in lagen op het vlees leggen.
  4. De specerijen met de peterselie vermengen en de helft van het mengsel over de groenten strooien. De rijst over de groenten verdelen. Het geheel met de schijfjes tomaat bedekken. Met de fond begieten en met de rest van het specerijenmengsel bestrooien.
  5. De goed afgesloten pan in de op 200℃ voorverwarmde oven schuiven en de schaal in de oven schuiven en in ongeveer 1 uur gaar te laten worden.

Lekker met wat stokbrood.

Eet smakelijk