Stoofpotje met kalfsoesters
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 g kalfsoesters
- 60 g boter
- 2 el tomatenpuree
- 2 dl rode wijn
- 1 el olijfolie
- 750 g aardappels, in blokjes
- 3 dl kippenbouillon
- 8 tomaten, ontveld, zonder
- 1 ui, in achten
- zaadjes en in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 30 g zwarte olijven zonder pit en gehalveerd
- 2 el bloem
- zout en peper
- 2 el verse, fijngehakte basilicum
- blaadjes verse basilicum om te garneren
Bereiding
- Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Voegde aardappels toe en bak ze onder regelmatig omscheppen in 5-7 min goudbruin.
Neem de aardappels met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. - Leg de kalfsoesters in de pan en bak ze aan elke kant 2-3 min tot ze dichtgeschroeid zijn. Neem ze uit de pan en zet ze apart. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit ze 2-3 min.
Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak dit al roerend 1 min. Schenk er geleidelijk de wijn en de bouillon bij en roer alles tot een gladde saus. - Doe de aardappels en de kalfsoesters terug in de pan. Roer de tomaten, olijven en de fijnghakte basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Schep alles over in een stoofpot en bak het circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 180˚C, tot de aardappels en het vlees gaar zijn.
Garneer het gerecht met blaadjes basilicum en serveer het. - Lekker met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!