al 100 jaar vakmanschap

Spareribs in zoetzure saus

 

Ingrediënten voor 4 personen

Olie om in te frituren
600 g spareribs (vraag de slager om hanteerbare stukken)

(voor de marinade)     
2 el lichte sojasaus
½ tl zout
snufje witte peper

(voor de saus)
2 el suiker
3 el witte wijnazijn
3 tl lichte sojasaus
1 el tomatenketchup
2 el arachideolie
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1 ui, grof gehakt
1 kleine wortel,

In dunne plakjes
1 tl geperste knoflook
½ tl geraspte verse gember
150 g ananasstukjes

 

Voorbereiding

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kom, schep het vlees erdoor en laat minimaal 20 min rusten.
  2. Verhit voldoende olie in een voorverwarmde wok of frituurpan tot 180-190℃.Frituur de spareribs 8 min,laat ze uitlekken en zet opzij.
  3. Klop voor de sausde suiker,azijn,sojasaus en ketchup door elkaar.Zet opzij.
  4. Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en roerbak de paprika, ui en wortel 3 min. Schep uit de pan en zet opzij.
  5. Maak de wok schoon en verhit er de rest van de olie in. Roerbak de knoflook en de gember tot ze gaan geuren. Voeg het azijnmengsel toe. Breng aan de kook en doe de ananasstukjes erbij.Voeg de spareribs,paprika, ui en wortel toe. Warm al omscheppend goed door.

Lekker met witte rijst

Eet smakelijk