al 100 jaar vakmanschap

Schouderkarbonaadjes met salie-uien saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 schouderkarbonaden
  • 2 el olijfolie
  • 1½ tl fijn kruidenzout
  • 6 el ongezoet appelsap
  • witte peper,versgemalen
  • ½ el witte wijnazijn
  • 5 volle el boter
  • 5-6 el heet water

Voor de saus

  • 2 middelgrote uien,fijngesnipperd
  • 50 g zeer fijn broodkruim
  • 50 g boter
  • 300 ml braadvocht (van het vlees)
  • 6 el salie,fijngehakt
  • 1½ tl milde mosterd

Voorbereiding

  1. Bestrooi de karbonaadjes aan weerszijden met kruidezout en witte peper. Verhit de boter en de olie in een koekenpan tot de boter niet meer schuimt en bak de karbonaden op hoog vuur terwijl je ze voortdurend door de boter beweegt. Doe een deksel op de pan en laat 25 min op laag vuur braden.Keer ze na 10 min om. Haal ze uit de pan, houd ze warm, blus de jus met appelsap, azijn en water, laat even flink bruisen en meet 300 ml af.
  1. Fruit de ui 10 min op laag vuur in de boter zacht, maar niet bruin. Voeg salie, broodkruim en de 300 ml jus toe en laat laat 3-4 min op laag vuur garen en inkoken. Roer de mosterd erdoor en schenk de saus half over en half naast het vlees.

Lekker met gekookte krieltjes en tuinboontjes.

Eet smakelijk.