al 100 jaar vakmanschap

Schnitzel met parmaham, gongorzala en groene asperges

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 4 varkensschnitzels (100 g per stuk) ongepaneerd en platgeslagen
  • 100 g gorgonzola
  • 12 verse blaadjes salie
  • 8 plakken parmaham
  • 500 g groene asperges,schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Leg op iedere schnitzel 25 g gorgonzola en vouw er een buideltje van. Leg op elk buideltje 3 blaadjes salie. Wikkel elk buideltje in twee plakken parmaham en bind ze vast met keukentouw of zet ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de helft van de oliein een grote ovenvaste koekenpan en schroei hierin de buideltjes 1-2 minuten aan beide kanten dicht.
  3. Haal intussen de asperges door de rest van de olie en leg ze om de buideltjes in de pan. Schuif de pan in de oven en braad de buideltjes 8-10 minuten. Verwijder het touw of de cocktailprikkers en verdeel de buideltjes en asperges over warme borden.

Lekker met romige aardappelpuree.

Eet smakelijk