al 100 jaar vakmanschap

Saucijsjes met italiaanse bonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 saucijsjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 3 el olijfolie
  • 2 el zongedroogde tomatenpasta
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 400 g cannellinibonen uit blik
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 groene paprika, zaad en zaadlijsten
  • verwijderd, in reepjes

 

 Bereidingswijze

  1. Prik de saucijsjes op verschillende plaatsen in met een vork. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Bak de saucijsjes 10-15 min op laag vuur en keer ze regelmatig tot ze gelijkmatig bruin en gaar zijn.Haal ze uit de pan en houd ze warm.  Giet de olie uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier
  2. Verhit de rest van de olie in de pan. Voeg ui,knoflook en paprika toe en bak alles in 5 min zacht. Schep af en toe om.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en laat het mengsel ongeveer 5 min pruttelen tot het een beetje ingekookt is, af en toe roeren.
  4. Roer de zongedroogde tomatenpasta,de cannellinibonen en de saucijsjes door het mengsel in de pan. Verwarm alles 4-5 min tot het gloeiend heet is. Voeg 4-5 el water toe als het gerecht te droog wordt.

Lekker met aardappelpuree of brood en salade.

 

Eet smakelijk