al 100 jaar vakmanschap

Saucijsen met gerookte bacon en gebakken aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 30 g boter
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 tl worchestersaus
  • 1 ui klein gesneden
  • 2 el verse, fijngehakte,gemengde kruiden
  • 1 courgette in plakjes
  • zout en peper
  • verse fijngehakte kruiden om te garneren
  • 8 saucijsen 4 plakken gerookte bacon in reepjes
  • 700g vastkokende aardappels in blokjes

Bereiding

  1. Kook  de aardappels in 10 min. gaar. Giet ze af en zet ze apart.
  2. Smelt intussen de boter in een grote koekenpan. Voeg de saucijsen toe en bak ze onder voortdurend omdraaien in 5 min. bruin.
  3. Voeg de bacon, de ui, de courgette en de aardappels toe. Bak het geheel nog 10 min. onder voortdurend roeren. Blijf de saucijsen omdraaien.
  4. Roer de wijn, de bouillon, de worchestersaus en de kruiden erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak alles op een matig vuur nog 10 min.
  5.  Schep het gerecht op voorverwarmde borden, garneer het met de verse kruiden en dien het direct op.