Saucijsen met gerookte bacon en gebakken aardappelen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 dl droge witte wijn
- 30 g boter
- 3 dl groentebouillon
- 1 tl worchestersaus
- 1 ui klein gesneden
- 2 el verse, fijngehakte,gemengde kruiden
- 1 courgette in plakjes
- zout en peper
- verse fijngehakte kruiden om te garneren
- 8 saucijsen 4 plakken gerookte bacon in reepjes
- 700g vastkokende aardappels in blokjes
Bereiding
- Kook de aardappels in 10 min. gaar. Giet ze af en zet ze apart.
- Smelt intussen de boter in een grote koekenpan. Voeg de saucijsen toe en bak ze onder voortdurend omdraaien in 5 min. bruin.
- Voeg de bacon, de ui, de courgette en de aardappels toe. Bak het geheel nog 10 min. onder voortdurend roeren. Blijf de saucijsen omdraaien.
- Roer de wijn, de bouillon, de worchestersaus en de kruiden erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak alles op een matig vuur nog 10 min.
- Schep het gerecht op voorverwarmde borden, garneer het met de verse kruiden en dien het direct op.