al 100 jaar vakmanschap

Saltimbocca

Ingrediƫnten voor 4 personen

 

  • 4 grote,dun gesneden kalfsschnitzels ongeveer 180 gr
  • 12 plakken zeer dun gesneden rauwe ham
  • 12 salieblaadjes
  • 3 el boter
  • 1 el ijskoude boter in vlokjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • 125 ml droge witte wijn

 

  1. Verdeel de schnitzels in 3 gelijke stukken.Klop de schnitzels platter en peper ze een beetje.Leg op elke schnitzel 1 salieblaadje en 1 plak ham en steek met houten prikkers plat vast aan de schnitzel.
  2. Laat in een grote koekenpan 3 el boter smelten.Bak het vlees aan elke kant lichtbruin ca. 2-3 min.Doe er een klein beetje zout op(voorzichtig want de rauwe ham kan wat zout zijn)nog wat peper en haal uit de pan. Houd afgedekt warm.
  3. Blus het bakbezinksel met de wijn,kook ongeveer 2 minuten flink op. Roer met een garde de ijskoude boter door de saus.Breng op smaak en leg de schnitzels in de saus en laat even intrekken.

 

Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.