al 100 jaar vakmanschap

Ribkarbonades met frisse koolsla

Ingrediënten marinade (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tamarindepasta
  • 1-2 rode pepers
  • 1 tomaat gehalveerd
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten voor de slaw

  • 1 wortel
  • 1/2 kleine rodekool
  • 1 venkel
  • 2 el mayonaise
  • 1 el tamarindapasta
  • sap van 1 limoen

Voorbereiding marineren

Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot een gladde pasta. Wrijf de marinade met je handen in het vlees en leg ze in een ondiepe ovenschaal, wel groot genoeg voor de karbonades. Laat minimaal 15 minuten marineren maar het liefst langer.

Voorbereiding koolsla

Maak ondertussen de koolsla. Snij voor de slaw de wortel in dunne staafjes (julienne) en de rodekool en venkel in flinterdunne plakken. Meng mayonaise, tamarinde en het limoensap in een grote komt en breng op smaak met zout en peper. Schep de wortel, rodekool en venkel erdoor.

 Grillen ribkarbonades

Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de karbonades in delen een paar minuten per kant, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg ze op de bakplaat en zet ze nog circa 5 minuten in de oven. Laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert met de slaw.

Lekker met rijst of noedels erbij.

Eet smakelijk!