al 100 jaar vakmanschap

Rundvlees stoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

  •  3 el plantaardige olie
  •  1 blikje donker bier
  • 1 kg rundstooflappen
  • 500 ml runderbouillon in blokjes
  • 1 grote ui klein gesneden
  • 1 el tomatenpuree 1 el witte bloem
  • 1 bouquet garni
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • zout en zwarte peper
  • verse peterselie

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm 3 el olie in een braadpan. Bak een derde deel van het vlees rondom bruin in 6-7 minuten boven hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en bak de rest van het vlees. Voeg zo nodig meer olie toe. Zet het vlees apart.

Zet het vuur lager,voeg de ui toe en bak deze 5 minuten. Roer voortdurend. Strooi de bloem en suiker in de pan en roer 1-2 minuten. Giet het bier en de runderbouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Doe het vlees in een ovenschaal, voeg de tomatenpuree en het bouquet garni toe en giet het bouillonmengsel erbij. Voeg zout en peper toe en roer goed door elkaar.

Dek de schaal af en zet hem in de oven. Laat het gerecht 2½ – 3 uur stoven totdat het vlees goed gaar is. Roer tijdens het stoven een paar keer door en voeg indien nodig een beetje water toe.Verwijder het bouquet garni en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Bestrooi met wat fijngeknipte peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Eet smakelijk