al 100 jaar vakmanschap

Rundvlees à la bonne femme

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg staartstuk              
  • 1 grote wortel        
  • 1 teentje knoflook           
  • 1bouquet- garni       
  • 100 g boter                
  • 3 dl witte wijn
  • 100 g doorregen spekblokjes  
  • 3 dl bouillon
  • 12 kleine uitjes             
  • 3 el tomatenpuree

Voorbereiding

  1. Maak hier en daar een kleine inkeping in het vlees en steek daar een stukje knoflook in. Smelt de boter en bak daar de spekblokje in uit. Neem ze uit de pan, fruit er de uitjes in hun geheel in en haal ze eruit. Leg dan het vlees in de pan en braad het aan alle kanten bruin.
  2. Draai het vuur laag, strooi zout en peper op het vlees, doe spek en uitjes er weer bij, evenals het bouquet- garni en de in reepjes gesneden wortel.Giet de verwarmde wijn en bouillon erop en laat het vlees zachtjes gaarstoven, waarbij u af en toe een scheutje water kunt toevoegen.
  3. Reken op ± 3 uur stooftijd op een zéér zacht vuur. Roer tegen het einde van de stooftijd de tomatenpuree door het stoofvocht. Neem het vlees uit het vocht, evenals het bouquet-garni. Het stoofvocht kunt u eventueel binden met een lepel aangemaakte bloem. Serveer de saus apart.

Serveer het vlees in een diepe schaal en drapeer er gebakken krieltjes en groenten naar smaak omheen.

Ook lekker met verse gekookte pasta met knoflook.

Eet smakelijk.