al 100 jaar vakmanschap

Runderstoofschotel met bier

Ingrediënten voor 4 personen

  •  3 el arachide olie
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 kg runder stooflappen in blokjes van 2½ cm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bouquet garni
  • 1 grote ui, dun gesneden
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 el witte bloem
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 1 blikje donker bier
  • verse peterselie voor de garnering

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175℃. Verwam de olie in een braadpan. Bak het vlees in delen op hoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg zo nodig meer olie toe. Schep het vlees uit de olie en zet het apart.
  2. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en bak deze 5 min. Roer voortdurend. Strooi de bloem en suiker in de pan en roer 1-2 min. Giet het bier en de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Doe het vlees in een ovenschaal en roer de tomatenpuree erdoor, voeg het bouquet garni toe en giet het bouillonmengsel erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed door elkaar.
  3. Dek de schaal af en zet hem in de oven.Laat het gerecht ± 2 uur stoven of totdat het vlees goed gaar is. Roer tijdens het stoven 2-3 keer en voeg indien nodig wat water toe. Verwijder het bouquet garni en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe. Garneer met de peterselie.

Lekker met aardappel puree.

Eet smakelijk