al 100 jaar vakmanschap

Runderstoofpot met aardappelen en pinda’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el plantaardige olie
  • 5 el boter
  • 500 gr magere runderlappen in reepjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 600 gr vaste aardappelen, in blokjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 4 el pindakaas met stukjes noot
  • 6 dl runderbouillon
  • 4 el ongezouten pinda’s
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 50 gr sugar snaps
  • 1 rode paprika, van zaad ontdaan in reepjes

 

Voorbereiding

  1. Verhit de olie en boter in een braadpan. Voeg de reepjes vlees toe en bak ze gedurende 3-4 min onder af en toe omdraaien tot ze dichtgeschroeid zijn.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min, onder voortdurend roeren.Voeg de aardappelblokjes toe en bak 3-4 min tot ze bruin worden.
  3. Roer er de paprikapoeder en pindakaas door en geleidelijk aan de bouillon. Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de pinda’s, sojasaus, sugarsnaps en paprikareepjes toe.
  5. Leg een deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 45 min pruttelen tot het vlees gaar is

 

Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk