Runderstoofpot met aardappelen en pinda’s
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el plantaardige olie
- 5 el boter
- 500 gr magere runderlappen in reepjes
- 1 ui in halve ringen
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 600 gr vaste aardappelen, in blokjes
- 1/2 tl paprikapoeder
- 4 el pindakaas met stukjes noot
- 6 dl runderbouillon
- 4 el ongezouten pinda’s
- 2 tl lichte sojasaus
- 50 gr sugar snaps
- 1 rode paprika, van zaad ontdaan in reepjes
Voorbereiding
- Verhit de olie en boter in een braadpan. Voeg de reepjes vlees toe en bak ze gedurende 3-4 min onder af en toe omdraaien tot ze dichtgeschroeid zijn.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min, onder voortdurend roeren.Voeg de aardappelblokjes toe en bak 3-4 min tot ze bruin worden.
- Roer er de paprikapoeder en pindakaas door en geleidelijk aan de bouillon. Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend roeren.
- Voeg de pinda’s, sojasaus, sugarsnaps en paprikareepjes toe.
- Leg een deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 45 min pruttelen tot het vlees gaar is
Lekker met een frisse salade.
Eet smakelijk