al 100 jaar vakmanschap

Runderstoof met witte bonen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6oo g runder rib, in blokjes
  • 6 kleine uitjes, geschild en in 4 gesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 g grote witte bonen, een nacht geweekt
  • 500 g aardappels, in blokjes
  • 200 g cèpes of sjitake, in plakjes
  • zout en peper

 

Ingrediënten voor 4 personen

  1. Smoor in een grote pan de uien in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak dit rondom bruin. Giet er zoveel water bij dat het vlees onderstaat en breng dit aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de afgegoten bonen toe.
  2. Laat het geheel dan met een deksel op de pan zachtjes 2½ uur pruttelen, voeg zout en peper toe als de bonen zacht beginnen te worden. Voeg zo nodig meer water toe.
  3. Doe de aardappels en de paddestoelen bij het vlees en laat het gerecht nog 30 min garen.