al 100 jaar vakmanschap

Roergebakken varkensvlees

Ingrediƫnten voor 4 pers

  • 600 gr varkensvlees in blokjes
  • 100 ml sojasaus
  • 250 gr wortels in blokjes
  • 2 tl maizena
  • 6 el plantaardige olie
  • 100 ml sojasaus
  • 9 el arachideolie
  • 20 gr bruine suiker
  • 20 g gemberwortel geschild
  • 6 dl vleesbouillon
  • 125 ml umeboshi (pruimensaus)
  • 1 tl zout

 

Voorbereiding

  1. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak het vlees 2 min. Haal het vlees uit de wok en laat het uitlekken. Zet het vlees apart en houd het warm.
  2. Snijd de gemberwortel in plakjes. Verhit de arachideolie in de wok en roerbak de gember 1 min. Rol het vlees door de maizena en bedek het met sojasaus.
    Bak een paar stukjes tegelijk 2 min in de wok. Houd ze warm terwijl u de rest bakt. Doe het vlees terug in de wok, voeg de wortels toe en bak het geheel 1-2 min.
  3. Voeg de pruimensaus, suiker, bouillon en zout toe. Dek de wok af en laat het geheel 30 min sudderen totdat het vlees gaar is. Roer af en toe. Dien het vlees warm op.

 

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk