al 100 jaar vakmanschap

Roergebakken varkenshaas met groenten

Ingrediënten voor 4 pers

  •  600 gr varkenshaas in reepjes 
  • 150 gr kleine maiskolfjes      
  • 1½ el maizena              
  • 2 dl koude kippenbouillon    
  • 3 el hoisinsaus             
  • 3 el plantaardige olie
  • ½ bosje lente- ui
  • 1 middelgrote paprika
  • 150 gr taugé
  • peper                  

voor de marinade

  • el sojasaus
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el azijn
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl vijfkruidenpoeder

Voorbereiding

  1. Maak eerst de marinade: doe alle ingrediënten daarvoor in een ondiepe kom en meng goed. Voeg het vlees toe en meng goed dooreen. Laat afgedekt marineren, schep af en toe om.
  2. Blancheer intussen de maiskolfjes 2 min in koud water. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Roer de maizena glad met wat bouillon en roer er dan de rest van de bouillon en de hoisinsaus doorheen.
  3. Snijd de paprika, zonder zaad en zaadlijsten in de lengte in smalle reepjes. Snijd de lente-uitjes in dunne schuine plakjes. Verhit de wok. Voeg 2 el olie toe en laat deze op middelhoge hittebron heet worden. Voeg lente-ui en paprika toe en roerbak 2-3 min, of tot ze zacht beginnen te worden, laat ze niet bruin worden. Voeg de taugé toe,
    zet de hittebron hoog en roerbak 1 min. Schep de groente in een schaal en houd ze apart.
  4. Zet de wok weer op middelhoog vuur. Voeg de rest van de olie toe en verhit die, Voeg het vlees en de marinade toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 min, of tot het aan alle kanten wat kleur heeft gekregen. Roer het bouillonmengsel nog eens goed door, giet het over het vlees en roer tot het dik is geworden. Voeg de groenten toe en schep alle ingrediënten om tot ze goed gemengd en gloeiend heet zijn, breng op smaak met zout en peper. Dien onmiddellijk op

Lekker met witte of bruine rijst.

Eet smakelijk