al 100 jaar vakmanschap

Portugese koolsoep Maaltijdsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 250 g witte bonen
  • 1 rode ui,in ringen
  • 750 g boerenkool
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 250 g halskarbonade
  • 200 g buikspek
  • zout,versgemalen peper
  • 400 g chorizo in blokjes
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Week de bonen een nacht in ruim water en kook ze zonder zout in 30 min gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet, bewaar het kookvocht. Snijd de boerenkool in dunne reepjes.
  2. Braad in een koekenpan de karbonade,het spek,de helft van de chorizo en de ui in olijfolie even aan. Voeg de uitgelekte bonen toe, maar bewaar het vocht. Kook alles zachtjes met het deksel op de pan gedurende 30 min.
  3. Haal het vlees van het been en voeg de aardappels en de rest van de chorizo toe. Voeg genoeg bonenwater toe om een dikke soep te krijgen. Kook alles ongeveer 20 min.
  4. Voeg dan de boerenkool toe en kook nog eens circa 10 min.

Lekker met een scheutje goede olijfolie en lekker grof brood.

Eet smakelijk