al 100 jaar vakmanschap

Pittige Spekreepjes

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 500 g buikspek 1 rode paprika, zaadlijsten
  • 2 el arachideolie verwijderd, in dunne reepjes
  • 2 el chilisaus 2 tl suiker
  • 2 el zwarte bonenpasta 2 tl donkere sojasaus
  • 1 groene paprika, zaadlijsten gemalen witte peper naar smaak verwijderd, in dunne reepjes

 

Voorbereiding

  1. Breng een pan water aan de kook, doe het spek erin en laat het afgedekt 25 min sudderen. Schep af en toe het schuim eraf. Laat het vlees afkoelen en snijdt het in reepjes.
  2. Verhit de olie in een voorverwarmde wok en roerbak de spekreepjes tot ze beginnen te verschrompelen. Roer de chilisaus en de zwarte bonenpasta erdoor.
  3. Schep tot slot de paprika en de rest van de ingrediƫnten erdoor en roerbak nog 2-3 min.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk.