al 100 jaar vakmanschap

Pittige spareribs

Ingrediënten voor 6 personen

2 tl sesamolie
1 tl verse gemberwortel, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
2 el sojasaus
2 el chinese rijstwijn
½tl vijfkruidenpoeder
2 el honing
1 tl sambal oelek
½ tl zout
1½ kg spareribs, in losse ribbetjes
1 el knoflookbieslook, fijngeknipt
2 citroenen, in partjes

 

Voorbereiding

  1. Meng sesamolie, gember, knoflook, sojasaus, rijstwijn, vijvkruidenpoeder, honing, sambal en zout in een glazen schaal.
  2. Voeg de ribbetjes toe en roer het geheel goed door. Zet het vlees minimaal 6 uur maar het liefst een nacht afgedekt in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180℃. Leg de spareribs met de marinade op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Braad ze 50 min in de oven. Keer ze om de 15 min en bedruip ze met de marinade. Als de marinade begint aan te branden, voeg dan een paar eetlepels water toe.
  4. Strooi de bieslook over de spareribs. Serveer met de partjes citroen.

Lekker met witte rijst of frietjes.

Eet smakelijk