al 100 jaar vakmanschap

Pittige maaltijdsoep met pompoen en lamsvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode peper
  • 1½ liter vleesbouillon
  • 500 g lamsschouder(lapjes)
  • 100 g gedroogde witte bonen
  • 3 el olijfolie
  • 750 g pompoen
  • 2 uien, kleingesneden
  • 1 groene ( onrijpe ) banaan
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 100 g pinda’s
  • 3 takjes tijm
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 kardemom peultjes geplet
  • 3 el verse koriander

 

Voorbereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en bak het vlees rondom bruin. Bak de uien,rode peper,tijm en kardemom 2-3 min mee. Schenk de bouillon erbij en voeg de witte bonen toe. Breng het geheel aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat de soep 50-60 min heel zachtjes koken tot het vlees en de bonen gaar zijn.
  2. Snijd intussen de pompoen in plakken, verwijder de zaadjes en snijd de harde schil eraf. Snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken. Voeg de pompoen aan de soep toe en kook de soep nog 15-20 min tot de pompoen gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Pel de banaan en snijd hem schuin in plakken van 1 cm dik, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin. Rooster de pinda’s met het chilipoeder en wat zout in een droge koekenpan knapperig bruin.
  4. Schep de pompoensoep in diepe borden of wijde kommen en leg de plakjes banaan in het midden. Garneer met de pinda’s en koriander.

Lekker met bruin stokbrood.

Eet smakeljjk!